WERKWIJZE

Mijn werkwijze 

Ik werk op basis van een oplossingsgerichte en multidisciplinaire aanpak waarbij jij als klant centraal staat. Vanuit meerdere invalshoeken worden jouw klachten onder de loep genomen. Ik ben er van overtuigd dat de natuur het zo heeft bedacht, dat ons lichaam in staat is om veel zelf te corrigeren. Ik help je graag om dit proces, met de inzet van de juiste middelen, te ondersteunen.
 
Jouw klachten
Omdat een klacht nooit op zichzelf staat maak ik gebruik van een zeer uitgebreid vragenformulier om je huidige maar ook klachten uit het verleden in beeld te krijgen. Daarna hebben we een intake gesprek waarbij de vragenlijst wordt besproken en waarin ik vaak veel aanvullende vragen zal stellen. Natuurlijk staat jouw doel centraal tijdens dit gesprek. We creëren samen  een  zo compleet mogelijk beeld van jouw situatie zodat ik een start kan maken met het uitstippelen van het voor jou beste pad op weg naar balans. 

Mijn verwachting
Ik verwacht van mijn cliënten een open, eerlijke en gemotiveerde houding met een gezond stuk eigen verantwoording. Sommige leefstijladviezen kunnen ingrijpend zijn maar zijn vaak cruciaal voor het verloop van ons traject. Daarbij bestaat een Quick Fix bijna in geen geval waardoor de trajecten langdurig kunnen zijn. Klachten die over een langere tijd zijn ontstaan, zijn nu eenmaal niet in een maandje op te lossen. 

Meten is weten! 

Ik ben een voorstander van "Meten is Weten" en ik werk samen met diverse laboratoria waar ontlastings-, bloed-, urine- en speekselanalyses kunnen worden uitgevoerd. Afhankelijk van je klachten en het intakegesprek, bekijk ik of deze testen noodzakelijk zijn om een beter inzicht te verkrijgen. Soms wordt op een later tijdstip pas nader onderzoek van toepassing. Klik hier voor meer informatie over de mogelijke onderzoeken. 

Hoeveel vervolg consulten

Ik krijg met regelmaat de vraag hoeveel consulten er nodig zijn. Daarvan is een inschatting erg lastig te maken. Dit komt mede omdat niet iedereen zich met dezelfde klachten aanmeld in de praktijk.  De meeste mensen die graag willen afvallen en last hebben van hormonale problemen zijn vaak met een 3 tot 4 tal consulten geholpen.

Ook reageert iedereen anders op de therapie. Er zijn verschillende mogelijkheden:

Tot de mogelijkheden behoren onder andere: Eetdagboekanalyse, 24 uurs Stressmeting, diverse bloed- en ontlastingsonderzoeken, een behandeling met de BIO 12 code, de inzet van Oligotherapie, Hormonale speekseltesten, allergie-testen, voedselintolerantietesten, de inzet van microvoedingsstoffen en een voedingsadvies. Elk traject is maatwerk want niemand is hetzelfde. 

Microvoedingsstoffen

Vaak maak ik gebruik van de inzet van microvoedingsstoffen. Dit zijn vitamines, mineralen, sporenelementen, superfoods op recept. Klik hier voor meer informatie hierover.

Hoe dan? 

Balancing Your Life Hormonen Darmgezondheid en Voeding
Sharon Stöver Balancing Your Life