VOEDING

VOEDING

Balancing Your Life Hormonen Darmgezondheid en Voeding
Balancing Your Life Hormonen Darmgezondheid en Voeding
Balancing Your Life Hormonen Darmgezondheid en Voeding

Voeding is de basis van een gezond lichaam

De natuur heeft ons niet geschapen om klant- en klaarmaaltijden te eten met gluten, suiker en toegevoegde chemicaliën. Zelfs zuivel werd vroeger niet gegeten. Genetisch gezien is ons lichaam nog steeds afgesteld op de voeding van jager en verzamelaars. 
 

De voeding van jagers en verzamelaars bestond waarschijnlijk uit vruchten, noten, bladeren, kruiden, wortels, knollen, wild, gevogelte, eieren, schaaldieren en vis. En deze voeding was onbewerkt en zonder toevoegingen. De enige bewerking die plaatsvond, was het verhitten boven vuur. 

Dagelijks eten we producten die niet bij ons lichaam passen, producten met toegevoegde suikers, E-nummers, transvetten, vlees met sporen van antibiotica en groeihormonen, maar ook groenten en fruit met resten van bestrijdingsmiddelen. 

We eten te veel van de verkeerde vetten zoals transvetten en te veel omega 6 vetzuren terwijl we de o-zo belangrijke omega 3 vetzuren veel te weinig binnen krijgen. Hierdoor raakt  onze vet-balans is compleet uit het lood geslagen met als gevolg dat we steeds meer laaggradige ontstekingen krijgen. 

Ook eten we te weinig proteïnen en te veel snelle koolhydraten waardoor we minder gevoelig worden voor het hormoon insuline waardoor we eerder diabetes type 2 kunnen krijgen. Daarnaast vormen eiwitten de basis voor onze neurotransmitters, hormonen en enzymen. 

 

En terwijl onze genen nog hetzelfde zijn, is onze voeding compleet veranderd. En onze genen vormen juist de basis van ons hormoonsysteem. Dus hoe verder we qua leefstijl van de natuur af komen te staan, des te groter de problemen worden voor ons lichaam en daarmee onze hormonale maar ook onze darmbalans. 

Samen met jou ga ik kijken naar een voedingspatroon wat én bij je levensstijl pas maar ook zeker bij de klachten die je hebt. Daarnaast maak ik gebruik van microvoedingsstoffen op recept gemaakt. Klik hier voor meer informatie!