OVER

Sharon

SharonStöver Balancing Your Life
Balancing Your Life CAT complementair Aanvullend Therapeuten

Waarom ik met Balancing Your Life ben begonnen! 

Toen ik zelf in 2012 met een burn-out thuis kwam te zitten, besloot ik dat het genoeg was. Ik kreeg steeds te horen dat het tussen mijn oren zat maar ik was ervan overtuigd dat er ook een lichamelijk aspect bij kwam kijken. Ik kwam namelijk aan zonder dat ik meer was gaan eten. Ik had totaal geen energie en kon alleen maar huilen. Mijn menstruatie liep niet meer zoals voorheen en mijn irritatiegrens was enorm snel bereikt. Ik had PMS klachten en allerlei andere vage klachten. Mijn hormonen waren duidelijk uit balans met alle klachten en gevolgen van dien. Bij de huisarts kreeg ik te horen dat ik beter maar antidepressiva kon gaan slikken en verder moest ik maar aan de pil gaan. Beiden wilde ik niet dus ik ging verder op zoek. Uiteindelijk ben ik er zelf uitgekomen maar in de reguliere geneeskunde, werd ik er simpelweg niet gehoord. Dat vond ik erg frustrerend en ik besloot dat het anders moest en dat het ook anders kon. 

In 2014 ben ik mijn eerste opleidingen gaan volgen met als doel, mezelf en later ook anderen te helpen met dezelfde problemen als ik had. Ik startte met gewichtsconsulent en stresscounseling. Maar nog had ik het gevoel dat er meer aan de hand was bij de meesten en bij mezelf, en dan doel ik op de hormonen. Ik ging meer en meer lezen en kwam uit bij de Hormoonfactor van Ralph Moorman. Ondertussen startte ik de opleiding Orthomoleculaire Suppletie als aanvulling op de HormoonFactor. 

Ik vond dat suppletie nog meer op maat gemaakt zou moeten kunnen en leerde Alfred Gertis van
 Salusmed Nederland kennen. Ik sloot me aan bij Salusmed en al snel zat ik een tijdje in Zwitserland voor een interne opleiding tot Medical Wellness Coach. Na afronding van deze opleiding kon ik HRV metingen (stress meting van het zenuwstelsel) afnemen en was ik gecertificeerd een recept voor microvoedingsstoffen op maat te maken. 

Ondertussen leerde ik meer en meer over de darm en de relatie tot de 
hormonen, je gewicht en de psyche. Ik vond dat ik in mijn praktijk nog een slag miste namelijk aandacht voor de darm! Ik ging me toeleggen op de darm en volgde een aantal opleidingen bij RP Sanitas Humanus daarin. En passant ging ik mensen behandelen en kwam ik er achter dat ook veel mensen een haat-liefde verhouding hebben met eten, dus volgde ik ook de opleiding tot verslavingscounseling. 

Inmiddels ben ik
afgestudeerd in Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis .

Daarnaast ben ik aangesloten bij het CAT collectief, een beroepsvereniging voor alternatieve therapeuten. 

Mijn passie is om jouw te helpen jezelf te helpen! Jou helpen om je hormonen en je darmen weer op de rails te krijgen zodat je af komt van je klachten!