ColonConcept

ColonConcept 

AdobeStock_168084651.jpeg
Balancing Your Life Hormonen Darmgezondheid en Voeding

Voor wie is het ColonConcept geschikt? 

U heeft vage klachten en de oorzaak is niet vast te stellen? Leiden conventionele geneesmiddelen of behandelingen niet tot blijvende verbetering? Komen de symptomen ondanks behandeling steeds weer terug?

Vaak ligt de oorzaak daar waar je hem het minst verwacht: in de darm.

 

IABC® ColonConcept biedt een oplossing en concept op maat aan om erachter te komen of de klachten door een verstoord evenwicht in de darm veroorzaakt worden. Door uw klachten in kaartte brengen en een uitgebreid ontlastingsonderzoek door te voeren kunnen analisten in het laboratorium analyseren of uw klachten worden veroorzaakt door een verstoord evenwicht in de darm.

Uw darm is namelijk uniek en vereist complex denken. IABC® ColonConcept wordt individueel voor u samengesteld en is erop gericht het evenwicht in uw darm te herstellen. Dit gebeurt in een viertal fases. 
 

Voorbereidingsfase + Darmonderzoek

Aan het begin van de therapie staat de voorbereidingsfase. Deze is bedoeld om de zieke darm te reinigen, ontstekingen te verlagen en met de ontgifting te beginnen. Daarvoor ontvangt u vitamines, mineralen, aminozuren en spoorelementen in een biomatrix van guar. Deze gepatenteerde doseringsvorm zorgt voor een optimale beschikbaarheid van micronutriënten. In deze fase worden darm en microbioom met de nodige substraten verzorgd die nodig zijn om bestaande irritaties te verzachten en de ontgifting op gang te brengen. Het mineraal MANC® stabiliseert de darmwandbarrière, ontlast de lever en helpt schadelijke stoffen af te voeren. Mochten intoleranties optreden zo verstrekken deze uw behandelaar waardevolle informatie voor een verdere planning van de therapie.


De voorbereidingsfase is niet verplicht, omdat deze ook door de vakkundige arts of behandelaar individueel voor u kan worden ontworpen. Maar deze fase is belangrijk en moet in ieder geval worden doorgevoerd.

In de tussentijd wordt uw ontlasting op diverse punten onderzocht, klik hier voor meer informatie over deze onderzoeken. 

Ontgifting

Nu worden de lever en nieren met behulp van plantenextracten, aminozuren, micronutriënten en zwavel gestimuleerd en de ontgiftingsmechanismen van het lichaam geactiveerd. Met een speciaal mineraal (MANC®) worden gifstoffen in de darm gebonden en uitgescheiden. Dit stabiliseert al de darmwandbarrière.

Bij maagklachten of pathogenen Helicobacter pylori versterkt het maagcomplex met vitaminen, mineralen, koolextract en betaïne hydrochloride het maagslijmvlies en zorgt voor voldoende maagzuur. Laatstgenoemde voegt aan de pathogene kiem Helicobacter pylori toe, welke zich in de maagwand nestel.

Microbioom 

Het microbioom staat voor het geheel van alle in de mens aanwezige micro-organismen, in het bijzonder de darmbacteriën (vroeger darmfl ora). Tijdens deze microbioomfase worden schadelijke micro-organismen geëliminieerd en kwaadaardige kenmerken afgebouwd. Allereerst wordt echter de biofi lm met behulp van een enzymcomplex, die de bacteriën enz. beschermd, opengebroken. Daarna kunnen pathogenen versterkt afgevoerd worden. Afhankelijk van de diagnose kunnen verdere maatregelen volgen. Ook tijdens deze fase gaat de ontgifting door.

  • Indien nodig worden het darmslijmvlies en de immuniteit van de slijmvliezen met een plantaardig complex en MANC® gesterkt. Potentiële ziektekiemen, antigene en toxines zijn in het geval van een zwakke slijmvliesimmuniteit in staat, de slijmvliesbarrière makkelijker doorbreken en ontstekingen veroorzaken. Verder is het darmslijmvlies ook betrokken bij de resorptie van nutriënten uit de darminhoud.

  • In het geval van een bestaande histamine intolerantie of in de ontlasting geconstateerde histamine wordt de histamine-secretie met behulp van een actieve complex uit plantenextracten, citrusbiofl avanoiden en borium gereduceerd.

  • Mocht u ontstekingen in de darm hebben die door ziektekiemen, voedselintolerantie of reparaties in het lich aam worden veroorzaakt, zullen natuurlijke ontstek ings remmers in uw individueel recept worden ingebouwd.

  • Als in uw ontlasting pathogene (bacteriën, gist, schimmel) of parasieten worden geconstateerd, zal uw individueel recept tegen parasieten werkzame nutriënten en natuurlijke antibiotica bevatten die speciaal gericht zijn op de bij u geconstateerde pathogenen en gevoeligheden. Tegelijkertijd wordt de resistente nuttige microbiota door een prebiotisch complex met 9 bacteriënstammen versterkt om het evenwicht met elke behandeling naar een dominante nuttige populatie van bacteriën te verschuiven.

Symbiose

Na de behandeling van het microbioom wordt de ge zonde microbiota door middel van een prebiotisch com plex (met 9 bacteriënstammen) weer opgebouwd. De therapie met een geschikte voeding en micronutriënten, evenals met het doorgaan van de ontgifting en stabilisatie van de darmwandbarrière in tijdens verdere maanden stellen het succes van de behandeling veilig.

Nabehandeling ter stabilisering

De sanering van het microbioom duurt lang. Vergelijkbaar met een kar die steeds weer in zijn oude spoor terugvalt, moet ook de samenstelling van onze darmbacteriën op langere termijn gestabiliseerd worden. Daartoe bevelen wij de voortzetting van de vervanging met speciale micronutriënten en de ontgifting door middel van MANC® aan. Bij het voortbestaan van infl ammatie kunnen bovendien noch probiotica worden ingezet.